Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2013 spalio mėn.

LSDP purtosi betoninių komunistų?

Paskelbta 2013 spalio mėn. 22 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko „socialdemokrato“ B.Bradausko sapalionės įžeidusios tautą, Sausio 13-osios aukas ir jų artimuosius, perpildė kantrybės taurę. Rašau „socialdemokratas“ kabutėse, nes B. Bradauskas per 23 metus sugebėjęs užsidirbti milijonus, savo mentalitetu taip ir liko įstrigęs betoninio prasčioko komunisto vaidmenyje. LSDP partijos paskelbtas pareiškimas rodo, kad partija jau nebetoleruos panašių išsišokimų.

Skaityti visą įrašą

Lietuva neturi lankstytis prieš Rusijos biurokratus

Paskelbta 2013 spalio mėn. 16 d. | 2 koment.

Žymės: , , , ,

Lietuvos premjeras džiaugiasi. Sako, matote, per savo sportinius kontaktus atvėriau duris į vieno Rusijos biurokrato kontorą. Prašau? Ar Lietuvos valstybės premjero darbas ieškoti kontaktų su eilinės biurokratinės įstaigos tarnautoju? Taip sakant, per užpakalines duris. Ir ką? Prieš Lietuvą nukreipta Rusijos užsienio politika nei kiek nepasikeitė. Tad dėl ko džiaugiamės, ponai?

Skaityti visą įrašą

2000 litų baudos už skatinimą emigruoti ir kiti nesveiki išsidirbinėjimai

Paskelbta 2013 spalio mėn. 16 d. | 1 koment.

Žymės: , , , , , ,

Taigi, už skatinimą emigruoti -  dviejų tūkstančių litų bauda. Seimas šį absurdišką įstatymą paliko galioti. Tūlas Seimo narys iš meilės Lietuvai (o Lietuvą ypač myli davatkomis tapę buvę komunistai, komjaunuoliai, politrukai Seime išsibarstę po visas partijas), siekia priversti vargšą ir neva  infantilų pilietį sovietiškai pasilikti namuose. Ir ne duok Dieve, jeigu vyras žmonai arba atvirkščiai, pasiūlys atvykti, palikti Lietuvą, sugrįžti į šeimą Anglijoje, Vokietijoje, Airijoje. Tuojau tie tipai gaus  2000 litų baudos. Ir ne vieną kartą. Tol, kol sugrįš, matyt.  Negi vėl teks sugrįžti į ezopinės kalbos laikus?

Skaityti visą įrašą

L.Graužinienė pasuko A.Valinsko pramintais klystkeliais

Paskelbta 2013 spalio mėn. 9 d. | 2 koment.

Žymės: , , , , , ,

Na, ką gi, vėl tas pat. Į valdžios viršūnę įmestas tam nepasiruošęs menkas žmogelis pasijunta visagaliu. Ir ką tas žmogus visų pirma daro? Bando griebti neįtikusius žurnalistus už gerklės. Galima būtų kvatoti iki sąmonės netekimo, bet liūdna sieloje. Ir kaip tokie taip greitai dauginasi?

Skaityti visą įrašą

Įtartinai išmani Roberto Dargio politika

Paskelbta 2013 spalio mėn. 9 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Eilinį kartą Lietuvos verslininkams gavus spyrį į užpakalį nuo Rusijos, eilinį kartą prabunda ir  verslininkai – politikai.  Teigiantys gerų tarpvalstybinių santykių filosofiją. Ją galima įvertinti trejais žodžiais: „Mes patys kalti“.  Atsakymas į tokį verslininkų  pareiškimą turėtų būti  aiškus ir nedviprasmiškas:  ne mes, Lietuvos valstybė, o jūs patys. Kol investuosite, eksportuosite į neprognozuojamas diktatūras, bukite malonūs  prisiimkite atsakomybę.  Valdžia čia ne prie ko. Šiuo atveju taip ir yra.

Skaityti visą įrašą

Vargas dėl proto

Paskelbta 2013 spalio mėn. 3 d. | 1 koment.

Žymės: , , , , ,

Vienu paspaudimu Lietuvos Seimas virto lenkišku seimu. Nežinantiems istorijos, tai aliuzija į visišką chaosą Lenkijos seime ATR (Žečpospolitos) laikais. Opozicijos vadovas Andrius Kubilius Darbo partijos (leiboristų) rokiruotę įvardijo kaip nepagarbą Seimui. Bet tos pagarbos seniai nebeliko – konservatorių dėka. Visos partijos Seime vis pakabėdavo ant V.Uspaskicho kabliuko ir būdavo spaudžiamos. Tiesa, dar nežinia, kas ką spaudžia ir iš kur. 

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design