Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2012 kovo mėn.

Ar ES degraduos be krikščioniškojo pamato?

Paskelbta 2012 kovo mėn. 29 d. | 2 koment.

Žymės: , , , , , , ,

Viešoje erdvėje vis dažniau pasirodo straipsniai perspėjantys apie ES tautų degradavimą. Esą tokia tendencija yra ES atsisakymo paskelbti  ES Konstitucijoje krikščionybę dvasiniu ir istoriniu Europos paveldu pasekmė. Norint atsakyti į tokius teiginius, reikėtų pamąstyti apie klausimus tarpusavyje susietus į trys  grupes. Pirma grupė:  kodėl krikščionybė tapo tokia atstumianti, kad krikščioniškosios Europos  gyventojai  masiškai nuo jos nusisuka?  Juk visiškai aišku, kad atimti tikėjimą iš giliai tikinčio gali tik abejonė tuo tikėjimo prasmingumu. Katalikiškoji Ispanija, net ir ji pritarė tokiai Konstitucijai.  

Skaityti visą įrašą

Sekso stoka ir Klonio gatvės fantasmagorija

Paskelbta 2012 kovo mėn. 28 d. | 18 koment.

Žymės: , , , , ,

Seimo pirmininkė Irena Degutienė siūlo Laimai Stankūnaitei  palikti savo nuosavą dukrą Venckų ir Kedžių beprotiškai sektai.. Sako, mergaitei ten geriau. Tačiau vieną akimirką Seimo pirmininkė  kalbėdama Žinių Radijui lyg ir prisiminė, kad politikai neturi kištis į konkrečias bylas ir teismo sprendimus, nes tai draudžia Konstitucija (109 ir 114 strpsn.)  Tačiau jau kitą akimirką siūlo civilizuotai visuomenei negirdėtą, žiaurų patarimą motinai atsisakyti savo nuosavo vaiko. Tai reiškia, kad ji remia N. Venckienės atsisakymą vykdyti teismo sprendimą. Kodėl ji taip elgiasi? Ir kodėl I. Degutienei nesiūlyti tokį teisingumui, teisėtumui ir sveikam protui prieštaraujantį pasiūlymą? Gal todėl, kad I. Degutienė jau senai persirgo klimaksu, tad apie vaikų gimdymą jai belieka tik pasvajoti?  O jeigu jos pačios būtų pareikalauta atiduoti savo vaiką sektai? Kaip ji elgtųsi tada? Bet bent pradžioje, tegul Seimo pirmininkė atsisako savo nuosavo sūnaus, juk kai kurie žmonės įtaria jį  pasinaudojus Snoro uždarymo informaciją savo finansinei padėčiai išgelbėti. Ponia I. Degutiene, parodykite pavyzdį.

Skaityti visą įrašą

Karas, kuriame Saliamonui vietos neatsiranda

Paskelbta 2012 kovo mėn. 26 d. | 4 koment.

Žymės: , , , , , ,

Tai, kas įvyko Venckų namuose, parodė, kad sprendimas paimti L. Stankūnaitės dukrelę šturmu buvo neapgalvotas. Norėjo kaip geriau, o išėjo kaip visada. Tie, kurie davė įsakymą naudoti jėgą, neatsižvelgė į ketverius metus besitęsiančią abi puses ir visuomenę kankinančią psichologinę dramą. Ši drama parodė mūsų visuomenės brandos stoką.

Skaityti visą įrašą

„Lenkų klausimas“ - su politiniu pamušalu

Paskelbta 2012 kovo mėn. 19 d. | 1 koment.

Žymės: , , , , ,

Vilniuje pagaliau įvyko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) ilgai planuota ir reklamuota demonstracija. Sakoma, kad protestuojama prieš Švietimo reformą, neva pažeidžiančią etninių mažumų teises. Teises į ką? Į savo kalbą? Netiesa. Dažnas Lietuvos lenkų kilmės pilietis prastai moka valstybinę kalbą, dalis būsimų studentų lietuviškai šneka su akcentu. O ar keturi iš visų dėstomų dalykų vidurinėje mokykloje lietuvių kalba lenkų mokyklose tikrai verčia lenkus asimiliuotis?

Skaityti visą įrašą

Ačiū „tautininkams“ už pažadintą visuomenę!

Paskelbta 2012 kovo mėn. 15 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

Lietuvos visuomenei derėtų  dėkoti Lietuvių tautinio jaunimo sąjungai ir Tautiniam centrui už  tai, kad po ilgų trejų metų pagaliau pažadino  iš letargo miego  kitaip manančius bent Vilniuje. Laikas atsikratyti moralinio reliatyvizmo. Iš jo kyla nepasitikėjimas valstybe ir savimi kaip piliečiu. Moralinis reliatyvizmas,-  tai principų neturėjimas, arba tų  principų  kaitaliojimas kaip kojinių. Tokiu atveju moralinis reliatyvizmas pradeda lyg vėžys ėsti  demokratijos stuburą.

Skaityti visą įrašą

Prezidentė susimovė? Taip. Seimas taip pat.

Paskelbta 2012 kovo mėn. 13 d. | 2 koment.

Žymės: , , , ,

 Prezidentė susimovė nusprendusi nepatenkinti premjero kreipimosi atleisti liberalcentristų vidaus reikalų ministrą R. Palaitį,  teigia politologas K. Girnius. Žinoma, solidesniais žodžiais. Tačiau nei vienas jau nuomonę išsakęs politologas nepastebėjo  to, ką turėjo pastebėti su Konstitucija gerai susipažinęs pilietis: prezidentė ne tik susimovė, bet ir visus apmovė.

Skaityti visą įrašą

Su „Eurovizijos“ atrankos nugalėtoju Donny Montellu – atgal į ateitį!

Paskelbta 2012 kovo mėn. 7 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Bravo LRT „Eurovizijos“ konkurso komandai! Jau buvau praradęs viltį kada nors šitaip sušukti. Dabar turėtų pasipilti padėkos srautas Oskarų statulėlių Holivude įteikimo analogu: ačiū tam, tam, tam ir dar tam. Taip ir darau, nors vardų nevardinsiu. Jie yra skaitytojui žinomi. Tad kuo šis dainų konkursas – kelialapis į „Euroviziją“ skiriasi nuo ankstesnių?

Skaityti visą įrašą

Politika be kaukių

Paskelbta 2012 kovo mėn. 2 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Seimo Antikorupcijos komisija atliko bent Lietuvoje neįmanomą užduotį: pateikė rimtas išvadas bei rekomendacijas, kurios turėtų nutraukti, sustabdyti atsakingų pareigūnų bei galios institucijų žaidimus su Konstitucijoje aiškiai nurodytomis valdžių pasidalijimo bei atskyrimo ribomis.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design