Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2015 lapkričio mėn.

Politinė kultūra kaip farsas

Paskelbta 2015 lapkričio mėn. 25 d. | 1 koment.

Žymės: , , , , ,

Ypač tragikomiška, kai primityviai buhalteriškai mąstantys Lietuvos vadovai pradeda prikaišioti vienas kitam dėl politinės kultūros stokos. Tai – tikras farsas. Kitaip Seimo atsisakymo pagerbti profesorių Vytautą Landsbergį Laisvės premija, nesuprasi. Tai tikra Lietuvos politinio elito duoklė jų perversiškai suprantamai politinei kultūrai. Tai, kuriai pagarba baimei, pigiam asmeniškumui, pavydui, didesnė už pagarbą Laisvei. Todėl tikrai gerbtina Gedimino Kirkilo pilietinė pozicija.

Skaityti visą įrašą

Terorizmas neturi religijos? Deja, turi.

Paskelbta 2015 lapkričio mėn. 16 d. | 2 koment.

Žymės: , , , ,

Jau mažiausiai 13 metų kaip turi. ISIS – Islamo valstybė. 2003 metais buvusi maža, nereikšminga sekta, šiandien užima plotą, didesnį už Jungtinės Karalystės, valdo šešis milijonus žmonių ir turi apie 100 000 karių armiją. ISIS religija? Islamas. O kitų teroristų organizacijų „Hezbollah“, „Hamas“, „Al Qaida“, talibanai, „Boko Haram“, „Shehab“ religija? Taip pat islamas.

Skaityti visą įrašą

Kelia Izraelis grėsmę pasaulio taikai? Kelia

Paskelbta 2015 lapkričio mėn. 12 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Taip galima suprasti, Europos Sąjungai priėmus sprendimą reikalauti ES nares ženklinti produktus ženklu „Pagaminta okupuotuose teritorijose“ Izraelio žemės ūkio produkciją, pagamintą okupuotose arabų teritorijose. Bet kodėl ES nekviečia žymėti viso Rusijos eksporto į Vakarus? Tos Rusijos, okupavusios dalį Gruzijos, dalį Moldovos, dalį Ukrainos.

Skaityti visą įrašą

Ar tikrai Socialdemokratų partija puolama? Ne.

Paskelbta 2015 lapkričio mėn. 9 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Prancūzijos karalius Liudvikas „Saulė“ XIV  sušuko: „Valstybė – tai aš!“ Lietuvos socialdemokratų ar bet kuri kita vietinė politinė partija tokio liukso neturi ir negali turėti. Gal kartais norisi, bet negalima. Ne ta epocha, ne ta politinė sistema.

Skaityti visą įrašą

Partija – savigynos mechanizmas

Paskelbta 2015 lapkričio mėn. 3 d. | 3 koment.

Žymės: , , ,

Skirtumas tarp iš demokratijos išsivysčiusios partijos ir demokratija besinaudojančios, bet su diktatūra psichologinių sąsajų nesugebančios nutraukti partijos, yra pastarosios bukas savigynos instinktas. Bet kokia kritika traktuojama grėsme esminiams tokios partijos interesams. Akivaizdu, netgi tada, kai partija kaltinama dengianti nepotizmą.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design