Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2021 rugsėjo mėn.

Apie danų aukštą sąmoningumo lygį tenka tik pasvajoti.

Paskelbta 2021 rugsėjo mėn. 27 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Sutikite, kiekviena tauta turi savo privalumų ir trūkumų. Jeigu pastarųjų daugiau, nei privalumų, negi dabar apsimesi, kad jų nėra? Matant skirtumą tarp danų ir mūsų sąmoningumo žmogus nori nenori griebiesi už galvos.

Skaityti visą įrašą

Apie kalbėjimąsi su kvailybe

Paskelbta 2021 rugsėjo mėn. 16 d. | 0 koment.

Žymės: , ,

Visų pirma, Lietuvoje kvailių nėra, tad priimkite šį komentarą kaip meninę diskusijos išraišką. Vis dėlto, filosofas, dr. Viktoras Bechmetjevas savo FB paskyroje optimistiškai siūlo kalbėtis su kvailiais, kurių, kaip ir sakyta, neturim: „Netiesa, kad su „durniais“ neįmanoma kalbėtis. Paprastai tas „neįmanoma“ tereiškia, jog stokojama įgūdžių ir/ar gaila resursų. Kalbėtis ne tik įmanoma, bet ir reikia“. Kas gi apibrėžia kvailumą? Negebėjimas išgirsti ir - kalbėtis. Kalba ultimatumais nėra kalbėjimasis.

Skaityti visą įrašą

A. Jokubaičo receptas kaip egoizmą paversti dorybe ir politiniu įrankiu.

Paskelbta 2021 rugsėjo mėn. 6 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Pasirodo, Lietuvoje, pavertus egoizmą dorybe, jau reikia tapti visišku bepročiu, kad jį atpažintum. Tas pat su tiesa, beje. Psichologai aiškina faktų atmetimą kaip būdą išvengti nepatogios tiesos. Skiepų svarbos neigimas susietas su politine saviraiška, leidžia niekam neįdomiam žmogui staiga tapti svarbiu tik sau artimųjų sąskaita. Bendraminčių būryje egoizmas tampa politiniu įrankiu. A. Jokubaitis šį amoralų fokusą sudvasina ir pateisina.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design