Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2013 liepos mėn.

„Nieko blogo prieš gėjus neturi, bet geriau patylėtų“

Paskelbta 2013 liepos mėn. 29 d. | 2 koment.

Žymės: , , , ,

Iš nuosavo archyvo. 2013 liepos 27, Vilnius, Lukiškių aikštė. Eitynės už lygybę.

Skaityti visą įrašą

„Baltic pride“ – kelias į žmogaus teises visiems

Paskelbta 2013 liepos mėn. 24 d. | 12 koment.

Žymės: , , , ,

Kai Vilniaus meras Artūras Zuokas pareiškė, kad seksualinių mažumų eitynėms Vilniaus Gedimino prospektu vilniečiai dar nepribrendo, jis pasirinko kalbėtis su (ir remtis) juodžiausia Vilniaus publika. Ta, kuri apsimetusi tautininkais, pasiruošusi perkąsti gerklę kitokiems. Jeigu tik kas leistų. Ir jiems, rasistams bei šovinistams, Gedimino prospektas buvo atviras ketverius metus. Ir be leidimo taip pat.

Skaityti visą įrašą

Gėda, LRT!

Paskelbta 2013 liepos mėn. 16 d. | 8 koment.

Žymės: , , ,

Nacionalinis transliuotojas prisiėmė sau cenzoriaus vaidmenį, bet Lietuvos žiniasklaidoje - tyla. Ore tvyrauja uspaskichomanija. Eilinis nusikaltėlis įdomesnis už LRT vadovų pavojingą laisvai visuomenei  cenzūros saviveiklą. Nacionalinis transliuotojas, pridėjęs prie LGBT socialinės reklamos   klipo apie organizuojamas „Baltic Pride 2013“ eitynes  ženklą „S“ – rodyti tik naktimis, -  iššovė sau į koją. Anot švedų posakio.  Mat LRT nusprendė imtis įstatymo prievaizdo ir jo aiškintojo vaidmens.  Kitaip tariant cenzoriaus. Mat "galimai" kažkas kažką "galimai" galėjo pažeisti.

Skaityti visą įrašą

Lietuvos pirmininkavimo pradžiai sukurtas klipas – genialus

Paskelbta 2013 liepos mėn. 10 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Taip, pakartosiu:  klipas genialus.  Tūlo, biurokratinio mąstymo lietuviui filmuko režisūrinė idėja neįkandama, deja. Kodėl? Atsakymas paprastas: trūksta asociatyvinio mąstymo.  Tai mąstymas reikalaujantis drąsos matyti kitaip, nebijoti atverti horizontų, fantazuoti. URM-as padarė klaidą išimdamas filmuką iš viešosios erdvės.

Skaityti visą įrašą

Politika ne – cirkas. Cirkas – politika

Paskelbta 2013 liepos mėn. 2 d. | 2 koment.

Žymės: , , , , ,

Vasara yra cirko metas. Todėl netyčia atkreipi dėmesį į nevieną politiką ar šiaip skaitytoją vis įvardijantį Seimą arba politikų elgesį kaip cirką. Arba koks nors žurnaliūga cirku įvardins mūsų pusmetį atsakomybės už ES.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design