Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2017 spalio mėn.

Lietuvos socialdemokratijos ateitis rūpi

Paskelbta 2017 spalio mėn. 23 d. | 3 koment.

Žymės: , , , , , ,

Pasitraukus iš LSDP buvusiam LDDP sparnui, pasirodė visas pluoštas straipsnių DELFI, teigiančių rūpestį Lietuvos socialdemokratijos politine ateitimi. Rūpestis nuoširdus, ir tai rodo, kad kai kurie intelektualai suvokia kairios politinės ideologijos socialdemokratijos forma svarbą Lietuvos demokratijai ir visuomenės solidarumui.

Skaityti visą įrašą

Epocha baigėsi. Kas laukia?

Paskelbta 2017 spalio mėn. 15 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Epocha baigėsi, anot LSDP pirmininko Gintauto Palucko. Prasidėjo nauja. Pirma projekto dalis - atsikratyti balasto, - įvykdyta. Šiame kontekste tai įvyko be jokių intrigų ar planų ką nors išvalyti. Svarbiausia, antraip, nei teigia „šaunusis devintukas“, jie patys kalti atsidūrę istorijos šiukšlyne. Dabar laukia antra dalis. Būtina atsakyti į klausimus, kaip LSDP elgsis opozicijoje: frakcijos kūrimas ir jos tikslai, veiksmų planas partijai ir visa tai kuo greičiau pateikti partijos nariams ir visuomenei. Atskiras pastebėjimas: šiaip mane labai sunku imponuoti, bet šiuo atveju LSDP Tarybos nariai, skyrių vadovai parodė politinę brandą ir savigarbą. Nuoširdi jiems pagarba!

Skaityti visą įrašą

Nupjautas ne socdemų žiedas arba pasitikėjimo LSDP atkūrimas

Paskelbta 2017 spalio mėn. 8 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Kai LSDP etikos ir procedūrų komisija 2017 metų spalio 7 dieną priėmė istorinį sprendimą šalinti 11 atskalūnų iš partijos, reakcijos ilgai laukti nereikėjo. Seimo socdemų (?) frakcijos narė Irena Šiaulienė paskelbė: „Tiesiog nupjovė žiedą, kurį laiko nužydėjusį.“. Ji nenorom visiškai teisi. Tik liūdnos poezijos šioje vietoje nei kvapo. Buvo paprasčiausiai nupjautas niekada nežydėjęs buvusios komunistinės nomenklatūros, pasisavinusios socialdemokratijos vardą, žiedas.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design