Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2019 kovo mėn.

Kaip kultūringai skleisti neapykantą apsimetant auka

Paskelbta 2019 kovo mėn. 31 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Būtent taip suprantu nuomonės reiškėjos Reginos Statkuvienės paskvilį „Kodėl nepritariu Baltic Pride?“. Rašau „nuomonės reiškėja“, nes pavadinti ją žurnaliste neįmanoma dėl paskvilyje skleidžiamo melo apie homoseksualus. Dezinformacija ir fantazijos pateikiamos kaip įvykęs faktas. Pasakysiu tiesiai šviesiai: autorės nuomonė yra vos ne rasistinis manifestas nukreiptas prieš žmogų ir žmonių grupę. Tačiau mano straipsnis nėra atsakymas vien pačiai autorei. Mat ji atstovauja daliai pakankamai išsilavinusių žmonių homofobiją naudojančių asmeniniams ir politiniams interesams patenkinti.

Skaityti visą įrašą

LSDP proveržys – nuoseklių pokyčių rezultatas

Paskelbta 2019 kovo mėn. 19 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Jau kartą esu rašęs, kad 17 000 narių partija tiesiog negali virsti į nieką. Kūrybinis potencialas didžiulis kaip ir suvokimas, kad idėjinis ir ideologinis socialdemokratijos susigrąžinimas partijai yra gyvybiškai svarbus. Taip, reikėjo laiko naujam partijos pirmininkui ir atsinaujinusiai komandai susiimti ir įsibėgėti. Tuo laikotarpiu kas netingi laidojo partiją, kurios reitingai nukrito iki nebūtų žemumų - 4,9 proc. Bet Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai parodė, kad nuoseklūs ideologiniai pokyčiai įprasminant socialdemokratinę ideologiją bei viziją davė teigiamus rezultatus.

Skaityti visą įrašą

Jonas Noreika? Pakalbėkime geriau apie agurkus.

Paskelbta 2019 kovo mėn. 19 d. | 0 koment.

Žymės: , ,

Skaitau Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (Genocido centro) atsakymą į mano straipsnį „Genocido centras gina netiesą. Kodėl?“. Genocido centro atsakymas https://www.delfi.lt/news/ringas/politics/lggrtc-genocido-tyrimo-centras-nepasiduos-vulgariam-spaudimui.d?id=80566671 nemaloniai nustebino. Mano cituojamo asmens pozicija painiojama su mano asmenine. Vietoje korektiškos diskusijos puolama į asmeniškumus. Todėl mano gerbiamai šios institucijos direktorei patariu: neleiskite į profesionalių žurnalistų ir rašytojų straipsnius atsakinėti grafomanams.

Skaityti visą įrašą

Genocido centras gina netiesą. Kodėl?

Paskelbta 2019 kovo mėn. 12 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Antradienį, kovo 5 dieną, Vilniuje, 10.00 val., Žygimantų g. 2, Vilniaus apygardos administracinis teismas ėmėsi ypatingos bylos. Lietuvos pilietis Grantas Gochinas kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą su prašymu įvertinti, ar Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, anot pareiškėjo, „aklai gina susitepusį Lietuvos bendrapiliečių žydų krauju Joną Noreiką“. Genocido Centras kaltinamas meluojant, falsifikuojant, menkinant akivaizdžius faktus, atsisakymu atsižvelgti į naujus dokumentus rodančius, kad J. Noreika dalyvavo genocido nusikaltimuose prieš Lietuvos piliečius.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design