Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2017 lapkričio mėn.

Bernatoniai – nuosaikūs Skandinavijos socdemai? Nemanau

Paskelbta 2017 lapkričio mėn. 19 d. | 4 koment.

Žymės: , , , ,

Pasiskelbusi Lietuvos socialdemokratine darbo partija, buvusi komunistinė nomenklatūra nieko naujo neišrado. Jie pasivogė šį pavadinimą iš 1889 metais susikūrusios Švedijos socialdemokratinės darbo partijos. Tačiau terminas „nuosaikieji socdemai“, kuriuo taip didžiuojasi Juozas Bernatonis, tiek pat originalus, kaip ir niekinė frakcijų koalicija. Tai dar vienas ciniškas pasityčiojimas iš socialdemokratijos. Būtina konstatuoti, kad tas „naujas“ darinys buvo, yra ir bus komunistinės nomenklatūros tęsinys, kurios esminis tikslas išlikti prie valdžios lovio bet kokia kaina. Už tos komunistinės nomenklatūros spekuliacija socialdemokratinėmis idėjomis Lietuvos visuomenė sumokėjo katastrofine pajamų nelygybe, masine emigracija, šimtu tūkstančių žmonių vegetavimu ant skurdo ribos. Kitaip tariant, buvę komunistai apmovė Lietuvą.

Skaityti visą įrašą

LSDP ir dešiniųjų (ne)teisė į patriotizmą

Paskelbta 2017 lapkričio mėn. 9 d. | 5 koment.

Žymės: , , , ,

Tuščių vietų, ypač politikoje, nebūna. Juolab, kai kalbama apie lietuviškąjį patriotizmą, kuris, dešiniųjų supratimu, niekaip nesitapatina su kairiuoju patriotizmu. Toks kairysis naratyvas būtų kažkoks įtartinas anachronizmas. Tačiau sąmoningai, o gal iš istorinio neišprusimo, pamirštama, kad ir kairiųjų dėka 1918 metais atkurta Lietuvos valstybė tapo demokratija, kurioje socialinis teisingumas visiems pradėtas įgyvendinti. Pamirštama, kad 1926 metais karininkija įvykdė perversmą. Tokiu būdu valdžią perėmė A. Smetona ir nereikšminga nacionalistinė tautininkų partija. Dėl jo vyriausybės galutinės išdavystės Lietuva virto žlugusia valstybe.

Skaityti visą įrašą

Karbauskininkai: Sekso stoka ir politiniai sprendimai

Paskelbta 2017 lapkričio mėn. 9 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

2017 metai, lapkritis. Karbauskininkai siautėja: Širinskienė vadovaus Teisės komitetui, įstatymas apibrėžiantis "teisingas/pilnas šeimas ir neteisingas/nepilnas" yra niekas kita, kaip įteisintas rasizmas. Taip baudžama veik pusė Lietuvos gyventojų. Šiandien Urbšys pareikalavo - PAREIKALAVO, - kad įstatymo projektą dėl embrionų nepristatinėtų nėščia Seimo narė. Išvertus į gatvės kalbą, Urbšys tik ką pavadino nėščią Seimo narę neadekvačia dėl... nėštumo. Gal eikite karbauskininkai, išgerkite ką nors, pasportuokite. Seksu užsiimti nesiūlau, nes esate po - lytiniai impotentai. PS. Pridedu kadaise mano rašytą straipsnį šia tema. Deja, niekas nepasikeitė. Taigi, ponios ir ponai:

Skaityti visą įrašą

Švento dešiniųjų pasipiktinimo pasekmės

Paskelbta 2017 lapkričio mėn. 2 d. | 2 koment.

Žymės: , , ,

Žodžio ir nuomonės laisvės problematiškumas iškyla grėsmės akivaizdoje. Kontekstas žinomas, todėl: ar turime kažkaip apriboti žodžio laisvę ir jeigu taip, tada kaip, ir  kad Lietuva tos kovos įkarštyje netaptų nacionalistine diktatūra dėl baimės neduoti peno priešo propagandai? Dešinieji kaip tik taip neprotingai ir elgiasi. O kraštutiniai dešinieji dar ir padeda kategoriškai neigdami paties LGGRTC turimus faktus rodančius, kad tarp pokario partizanų buvo ir bendrapiliečių žydų žudikų, kad kai kurie sukilimo vadai tiesiogiai arba morališkai susimovė. Toks faktų neigimas gera dovana Kremliui. Įdomu, kiek ji sąmoninga. Naudingų idiotų ir tarp dešiniųjų, regis, nestinga.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design