Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2017 balandžio mėn.

Kas laukia Palucko ir ko reikia Lietuvai?

Paskelbta 2017 balandžio mėn. 24 d. | 0 koment.

Žymės: , ,

Naujasis LSDP pirmininkas į pirmąjį klausimą turi vieną aiškų atsakymą: partijos reforma. Tikslas teisingas. Bet nuo ko pradėti? Gintautas Paluckas ir čia turi atsakymą: susigrąžinti partijai socialdemokratiją bei partiją demokratizuoti. Lengviau pasakyti, nei padaryti, kai partiją lygioje vietoje sudorojo dvidešimt septynerius metus už LSDP vairo stovėję ūkvedžiai, apsimetę socialdemokratais.

Skaityti visą įrašą

Žingsnis po žingsnio į nebūtį?

Paskelbta 2017 balandžio mėn. 19 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

Esu vis klausiamas, kurį kandidatą į LSDP pirmininkus remsiu. Atsakau: Gintautą Palucką. Įdėmiai išklausęs G. Palucko ir Mindaugo Sinkevičiaus debatus nacionalinėje Mažvydo bibliotekoje, tapo aišku, kad su M. Sinkevičiumi pasikeis komanda, bet partija liks tokia pat nomenklatūrinė ir neoliberali. Tai patvirtina sovietinę nomenklatūrą gynusio Andriaus Palionio ir tos nomenklatūros atstovo Zigmanto Balčyčio parama M. Sinkevičiui. Lietuvai reikia socialdemokratinės partijos, o ne nomenklatūrinės partijos tęsinio, vedančio į niekur.

Skaityti visą įrašą

Kada LSDP pradės rūpintis žmogumi?

Paskelbta 2017 balandžio mėn. 12 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Teigiu be užuolankų: jeigu LSDP pirmininku taps sovietinės nomenklatūros mentaliteto tęsėjas (visai nesvarbu kandidato amžius), šiai partijai – šakės. Turėsime nomenklatūros atstovą LSDP pirmininku ir Seimo pirmininko pavaduotoją, gavusią daktaro laipsnį už sovietinio propagandinio mėšlo pavertimą „mokslu“. Šiandien Irena Šiaulienė įžūliai skaito odę demokratijai. Nors kaip tik dėl jos stokos partija nusirito iki demagogų paksistų lygio.

Skaityti visą įrašą

Lietuvos nepriklausomybės aktas iš šešėlių

Paskelbta 2017 balandžio mėn. 3 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Nebūdamas istoriku, lyg ir neturėčiau kištis į chemijos mokslų daktaro, VDU profesoriaus, politologo ir filatelisto Liudo Mažylio daržą. Kita vertus, šis (ne)istorikas vis gi padarė šimtmečio atradimą, iš dulkėtų Berlyno archyvų ištraukęs į Lietuvos XXI amžiaus dienos šviesą profesionalių istorikų niekaip nesurastą Lietuvos valstybės neprigulimybės paskelbimo dokumentą. Tikiuosi, mano gerbiama istorijos mokslų superžvaigždė Alfredas Bumblauskas nevalingai neišvadins manęs tipu, kaip ir neturinčiu kištis kur nereikia.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design