Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2013 kovo mėn.

„Video nerodysime!“ Bet – parodė.

Paskelbta 2013 kovo mėn. 29 d. | 1 koment.

Žymės: , , , , , ,

Vakar generalinė prokuratūra nusileido violetinių ir jiems pritariančių politikų spaudimui. Video, kuriame nufilmuota L. Stankūnaitės dukters išlaisvinimas, (12 sek.) buvo parodytas Seimo komisijai. Nesu įsitikinęs  sprendimo teisingumu. Nuo šios nuolaidos violetiniams ir – įstatymo pažeidimo  (video ištraukos rodymas)  komisijos UŽ ir PRIEŠ pozicijos niekaip nepasikeistų. Ir taip buvo aišku, kad  penki bus PRIEŠ, o 7 bus UŽ ir to pakaks.  Dabar gi, eilinį kartą nukentėjo teisinės valstybės autoritetas.

Skaityti visą įrašą

Vaiko teisių prievaizdų tikslas – amžinai kalinti vaiką?

Paskelbta 2013 kovo mėn. 18 d. | 4 koment.

Žymės: , , , ,

Tokią išvadą galima padaryti skaitant Policijos generalinio komisaro pavaduotojo R. Požėlos atsakymą Laimutei Stankūnaitei. Moteris pareikalavo nutraukti jai skirtą valstybinę apsaugą. Buvo atsakyta, kad dar nėra išnykęs LR baudžiamojo proceso ir kriminalinės žvalgybos dalyvių, teisingumo ir teisėsaugos institucijų apsaugos nuo nusikalstamo poveikio taikymo pagrindas ir tvarka.

Skaityti visą įrašą

Kitokia A. Gotesmano ir L. Donskio dueto recenzija

Paskelbta 2013 kovo mėn. 17 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , ,

Red. pastaba: Ši kiek impresionistiška A.Vinokuro recenzija redakcija pasiekė iškart po Kauno Santaros-Šviesos klube vykusių Martino Buberio skaitymų, kur filosofas Leonidas Donskis skaitė tekstą „Tu ir aš“ kartu improvizuodamas su garsiu džiazo muzikantu Arkadijum Gotesmanu. Vasario mėnesį Jeruzalėje vykusioje knygų mugėje jiedu kartu su džiazo muzikantais Petru Vyšniausku ir Juozu Milašiumi taip pat pristatė šiuos filosofinius skaitymus kartu su džiazo improvizacijoms. (Tekstas rašytas 2009 metais, gegužis)

Skaityti visą įrašą

Didžiausias iššūkis naujam popiežiui - Bažnyčios sąstingis

Paskelbta 2013 kovo mėn. 14 d. | 1 koment.

Žymės:

Žinant, kad Katalikų bažnyčia žengia į priekį maždaug 10 decimetrų per dešimt metų (Švedijos kolegos apžvalgininko pastebėjimas), užduotis ją modernizuoti yra utopija.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design