Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2017 kovo mėn.

Kad rusai nesukiltų, Putinui prireiks karo

Paskelbta 2017 kovo mėn. 27 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Taip, kad rusai nesukiltų, prireiks karo. Ne mažyčio, kokio nors Sirijoje ar Libijoje, ir ne Ukrainoje, o didelės vertės simbolinio karo. Mat mažais karais savo parapijoje Rusijos piliečių jau nebenustebinsi, o karas Ukrainoje nėra toks populiarus.

Skaityti visą įrašą

Nevykusi žiniasklaidos dresūra

Paskelbta 2017 kovo mėn. 20 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Seimo narė Dovilė Šakalienė (LŽVS), kalbėdama apie savo nelemtą įstatymo projektą „50 ant 50“, teigia, kad kažkas pakišo jai kiaulę. Arba, anot jos pačios, Trojos arklį. Skamba ne taip kaimiškai. Bet graikiškos legendos naratyvas ir kontekstas (Elenos pagrobimas) kaip ir apie meilę, todėl lyg ir ne vietoje. Meilės tarp politikų ir žiniasklaidos juk būti negali. Todėl Lietuvos Seime vis atsiranda veikėjai, kurpiantys įstatymų projektus, kurie prieštarauja Lietuvos Konstitucijos garantuotai žodžio laisvei. Taip siekiama pažaboti žurnalisto teisę kritikuoti politikus. Tenka pastebėti, kad apskritai visi tokie projektai pateikiami kaip siekis apginti visuomenę nuo neigiamos informacijos platinimo.

Skaityti visą įrašą

The show must go on: nenuleiskime rankų!

Paskelbta 2017 kovo mėn. 14 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Visuomenė pakraupusi nuo žiaurių vienas po kito Lietuvą sukrėtusių nusikaltimų. Nuo „socdeminių“ išdavysčių ginant susimovusį partijos narį. Nuo seksualiniu maniaku tapusio Seimo nario, kuris, girdi, „kovojo su sistema, kuri jį už tai dabar puola“. Ir visgi, kas bebūtų, šalis yra mūsų, o tunelio gale visuomet matosi šviesa.

Skaityti visą įrašą

Kai gauti globą močiutei – misija neįmanoma

Paskelbta 2017 kovo mėn. 8 d. | 1 koment.

Žymės: , , ,

Bendravau su žmonėmis Kaziuko mugėje. Žmonės iš visos Lietuvos. Viena vidutinio amžiaus moteris „jums, kaip žurnalistui“ pasiguodė, kad gauti globą savo 90-metei motinai – misija neįmanoma. Pasakoja, kad nusivedė į vieną Vilniaus poliklinikų pas psichologę. Ši liepė senutei pakartoti kelis žodžius. Pastaroji pakartojo. Psichologė pareiškė, kad „globos nesitikėkite, nes greičiausiai negausite“. Ir dar – anketoje yra punktas „Netinkamas seksualinis elgesys“. Priminsiu, kad klausiama devyniasdešimtmetės moters. Mintys kyla visokios, taip pat ir nuoširdžiai piktos.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design