Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2011 rugpjūčio mėn.

Apie išduotą baltarusijos opoziciją - su humoru

Paskelbta 2011 rugpjūčio mėn. 10 d. | 0 koment.

Padėtis absurdiška, bet kaltų nėra. Belieka, kaip sovietų laikais, pasijuokti. Taigi šia tema ir parašiau.

Skaityti visą įrašą

Ministro Pirmininko deklaracija: ”Mes imsimės prevencinių priemonių prieš ekstremizmą“

Paskelbta 2011 rugpjūčio mėn. 8 d. | 5 koment.

Žymės: , , , ,

” Pagrindinė visuomenės užduotis yra užkirsti kelią pasiruošusiems ginti savo politines ar religines nuostatas smurtu.  Žinių pagalba bei stiprinant  bendradarbiavimą tarp skirtingų visuomenės institucijų ir nevyriausybinių organizacijų  darbas  prieš ekstremizmą bus veiksmingas. Veiksmų planą formuos VSD,  kriminalinės policijos nusikaltimų prevencijos skyrius, Karo akademija, jaunimo institucijos bei savivaldybės. Ekstremizmo neutralizavimas nėra vien tik valstybės atsakomybė. Visa šalies jėgos reikalingos  demokratijos  išsaugojimui.

Skaityti visą įrašą

Lietuva išdavė baltarusius, kaip kadaise Švedija – baltus

Paskelbta 2011 rugpjūčio mėn. 5 d. | 1 koment.

Pasak lrytas.lt A. Lukašenkos režimas sulaikė Baltarusijos žmogaus teisių organizacijos "Viasna" vadovą Alesių Beliackį. Pagrindas, kaip teigia  Baltarusijos nevyriausybinės organizacijos „Viasna“ atstovai buvo  Lietuvos teisingumo ministerijos pagal Baltarusijos teisinės pagalbos prašymą suteikta informacija.  Lietuvos teisingumo ministerija pripažino suteikusi bankinius duomenis Baltarusijai, nes esą nesitikėjo, kad jie bus panaudoti politiniais tikslais.

Skaityti visą įrašą

Norvegių lesbiečių pora išgelbėjo 40 norvegų paauglių nuo skerdiko

Paskelbta 2011 rugpjūčio mėn. 4 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Suomijos laikraštis Helsingin Sanomat paskelbė,  kad apie 40 paauglių nuo norvegų skerdiko išgelbėjo vedusių lesbiečių pora. Poelgis tikrai herojiškas, bet aš ne apie tai. Kas čia tokio, kad gelbėtojai buvo gėjai ar lesbietės, šiuo atveju? Ar jie iš Marso? Žmonės kaip žmonės. Todėl ar būtina nurodyti gelbėtojo seksualinę pakraipą? Lytį? Odos spalvą? Vienas gėjų ir lesbiečių tinklaraštis „Talk about equality „ mano, kad dėmesį reikėtų atkreipti ne į seksualinę pakraipą kaip tokią, bet į faktą, kad niekas, nei viena žiniasklaidos priemonė  nematė reikalo pabrėžti jų pakraipos.

Skaityti visą įrašą

Laisvė ir abortas

Paskelbta 2011 rugpjūčio mėn. 3 d. | 3 koment.

Žymės: , , ,

Tik ką gavau vienos skaitytojos klausimą:  „Kas jums yra laisvė? Laisvė paklusti? Laisvė tarnauti? Laisvė duoti? Laisvė imti ko geidi? Ką manote apie laisvę į abortą? “. Šis klausimas pastoviai aktualus ypač kai Bažnyčia visaip siekia abortus drausti.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design