Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2018 lapkričio mėn.

Apie autoritarinio mentaliteto įkaitus

Paskelbta 2018 lapkričio mėn. 26 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Vienas jų, Jurga Lago, stoja į kovą už smurtaujančias prieš vaikus šeimas ir prieš tą „žiaurią sistemą" norinčią vaikus apginti: "Mes ateinam jau pamatę tą sistemą, jos norą lįsti gilyn į šeimas, jos ilgus nagus, sukištus giliai į sovietines komunalkes – be privatumo, be teisės į gyvenimą.". Problema su šiuo teiginiu, kad "Mes", tai yra Jurga Lago ir dalis "už nedraskomą šeimą", taip ir įstrigo tose sovietinėse komunalkėse, kur fizinis ir psichologinis smurtas prieš vaikus ir moteris buvo norma. Deja, ši norma vėl keliama ant pjedestalo – politiniais sumetimais.

Skaityti visą įrašą

Gobšūs valdžiai sąžinės neturi

Paskelbta 2018 lapkričio mėn. 11 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Sveiki atvykę į nenaudingų skvernelkų šalį. Šiandien S. Skvernelis nori prievarta ūkininkus suvaryti į kooperatyvus, kaip kadaise komunistai į kolchozus. LVŽS nusprendė naudoti valstybės prievartą, tiesioginį kišimąsį į rinką nesuvokdama elementarių rinkos dėsnių. Kitaip ir būti negali, nes karbauskininkai be proto pasinešę į pavojingą valstybei populizmą, o premjeras visą gyvenimą maitinosi iš valstybės tarnybos.

Skaityti visą įrašą

Demagoginis tango su sąžine

Paskelbta 2018 lapkričio mėn. 7 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

V. Valiušaičio straipsnis „Melo voratinklyje – antinacistinė ir antisovietinė rezistencija“ skirtas sovietinio dezinformacijos meno analizei. Tikrai reikalinga tema. Bet ir vėl „įtraukiamas“ kpt. J. Noreika, ir vėl argumentuojama taip, lyg jokių dokumentų rodančių J. Noreikos kolaboravimą su naciais, jo karininko priesaikos sulaužymą, jo artimą bendravimą su žydų žudikais neegzistuotų. Deja, tie įrodymai egzistuoja, nori šito ar nenori V. Valiušaitis.

Skaityti visą įrašą

Socialdemokratijos perspektyvos Lietuvoje

Paskelbta 2018 lapkričio mėn. 1 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Šių metų spalio mėnesį LSDP surengė Tarptautinį socialdemokratų forumą Vilniuje. (TS Vilniaus Forumas). Šis tokio masto renginys pirmas nuo LSDP atsikūrimo dienos ir tikrai senai lauktas. Visų pirma todėl, kad be intelektualių ideologiškai pasikausčiusių politikų partijos virsta primityviomis privačiomis firmomis. Taip ir atsitiko su senąja LSDP.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design