Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2012 vasario mėn.

Ar Izraelis puls Iraną?

Paskelbta 2012 vasario mėn. 21 d. | 2 koment.

Žymės: , , , ,

Beveik visų karų pagrindas – emocijos. Baimė, neapykanta, šmeižtas, grėsmė, patriotizmas, nacionalizmas.  Kiek tos emocijos turėjo rimto pagrindo ar buvo perdėtos, parodo tų karų pasekmės ir laikas. Ar Irano ir Izraelio kol kas žodinis konfliktas virs tikru Izraelio karu prieš Iraną, priklausys nuo Izraelio vadovų ir izraeliečių gebėjimo skirti emocijas nuo konkrečios, rimtos grėsmės. Šiame straipsnyje kalbėsiu tik apie Izraelio psichologinę būseną neatsiejamą nuo žydų istorinės patirties.

Skaityti visą įrašą

Nemėgstu čigonų, bet gerbiu romus

Paskelbta 2012 vasario mėn. 13 d. | 6 koment.

Žymės: , , ,

Vilniaus meras Artūras Zuokas čigonų nemėgsta. Todėl paskelbė karą čigonų taborui: ”Čigonų taboro Vilniuje neliks!”.  Būdamas vilniečiu negaliu su meru  nesutikti. Kažkas juk turi padaryti galą narkotikų platintojams.  Nors paprastai pradėti karą žiemą neprotinga. Juk žinome kas atsitiko prancūzams ir vokiečiams žiemą prie Maskvos.

Skaityti visą įrašą

„Aš joks idiotas. Aš – Lietuvos patriotas!“

Paskelbta 2012 vasario mėn. 9 d. | 72 koment.

Žymės: , , ,

Čia cituoju savo humoristinę dainą „Iš patrioto dienoraščio“. Visą dainelę paskelbiau socialiniame tinkle savo forume ir tuojau pat buvau sumaltas į miltus tautininkų iš to agresyvesnio, kraštutinio tarpo. Buvau apkaltintas neapykantos lietuviams ir katalikams kurstymu. Nors traukiančių per dantį  pseudo patriotus yra ne vienas. Pasižiūrėkite, ką apie juos kalba V. Landsbergis, J. Erlickas, S. Parulskis ir taip toliau. 

Skaityti visą įrašą

A. Vinokuras: TS-LKD ir prezidentės nešventa simbiozė

Paskelbta 2012 vasario mėn. 1 d. | 3 koment.

Žymės: , , , , , , , ,

Kaip atsitiko, kad  partija, teigusi savo programoje: (...)  „Mes siekiame puoselėti atvirą, dvasiškai sveiką ir pilietiškai aktyvią visuomenę bei savarankiškai mąstančią asmenybę, gaivinti bendruomeniškumą ir ugdyti asmeninę atsakomybę, skatinti ir remti visuomeninio gėrio sklaidą“,  staiga parėmė Vengrijos dešiniųjų vyriausybės puolimą prieš tą savarankiškai mąstančią asmenybę,  atvirą visuomenę, nepriklausomą žiniasklaidą? Tuo aiškiai pasisakydama prieš Europos Sąjungos kertinius  laisvos visuomenės principus. Ar taip puoselėjama „dvasiškai sveika visuomenė“?

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design