Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2019 lapkričio mėn.

Keičiasi santvarkos, tik ne bailių ir padlaižūnų įpročiai

Paskelbta 2019 lapkričio mėn. 28 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Panevėžio J. Miltinio teatro pjesės „Mūsiškiai“ pastatymo epopėja eilinį kartą patvirtino tiesą, kad bailiai ir padlaižūnai tarsi keliauja laiku - visose santvarkose jie išlieka tokie patys. Šių savybių turėjimas paverčia tokį asmenį šlykščiausiu bet kokios valdžios įrankiu. Jokio skirtumo tarp nacių, komunistų ar demokratijos santvarkų. Visose bailys taps ura patriotu pasiruošusiu įvykdyti bet kokį valdžios arba minios įsakymą. Pavyzdžiui – siekti uždrausti kažkam neįtikusį spektaklį prieš tai jo net nepažiūrėjus.

Skaityti visą įrašą

Trys procentai ir galas Lietuvos demokratijai

Paskelbta 2019 lapkričio mėn. 22 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Kai nepadorus žmogus negali įeiti per duris, jis veržiasi per langą. Taip ir LVŽS vadas kartu su vadukais ir kitais Seimo nariais išsigandusiais nepatekti į sekantį Seimą. Jie puola žaisti demokratijos korta: „Žiūrėk, reikia platesnio atstovavimo silpnesniems“. Mes žinome, kad R. Karbauskis dirba su Rusija. Bet jau dabar, po trijų metų aišku, kad jis ir jo partija dirba prieš Lietuvą. Nes patekimui į Seimą kartelės nuleidimas nuo 5 proc. iki 3 proc. būtų galas Lietuvos demokratijai.

Skaityti visą įrašą

Prezidento kvietimas nekiršinti visuomenės - apynasris menui

Paskelbta 2019 lapkričio mėn. 4 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Išgirdę kvietimą nekiršinti visuomenės, ura patriotai jau pasiruošę eiti per teatrų griuvėsius idant įsigyti teisę nurodinėti teatrams, kokias pjeses galima statyti, kokias ne. Svarbiausias jų argumentas “negalima kiršinti visuomenės“. Kaip ir sovietiniai politrukai, jie niekaip nesupranta, kad teatras turi kiršinti visuomenę griaunant tabu, išverčiant visuomenės vidurius lauk, kad ji, ta visuomenė, per sukastus dantis išmoktų juoktis iš pačios savęs, atpažintų savo ydas.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design